Deltagare: A Samuelsson, O Samuelsson, Stångberg, Ankarfors, Grantås-Bernadotte, Nordenfeldt, Norell, Persson, Brodelius

Den 18 december kl 16.00 samlades vi utanför Livruskammaren. Som vanligt var det dock en från början ganska decimerad skara som lyckades komma i tid.  På livrustkammaren beundrades utställning om fäkteriets historia.

Därefter vidtog pilkastningstävling samt öldrickande å lokal i gamla sta´n.  Riddare O  Samuelsson stod som vinnare av tävlingen.

Vid 18.30 vidtog julbordets läckerheter. Då vi denna gång satt mitt bland pöbeln samt att spriten var dyr var det en förhållandevis nykter skara vid bordet. Dock avhölls ett antal tal samt sjöngs diverse visor, vilka inte alltid var så rumsrena. De glada sångarna fick beröm av en kvinna för sånginsatserna.

Efter maten drog församlingen till en pub och lite senare till Grand hotel. Hotellet lämpade sig mycket väl för våra aktivitetet. Några riddareverkade lite intresserade av den kvinnliga pianissan vid flygeln. Rapporter om fler frackförsedda personer på toaletten började komma, och plötsligt översvämmades lokalen av en annan orden med frackar. De som inte blev kvar på Grand för resten av kvällen drog till välborna Patricia danshak. Här imponerades pöbeln och framförallt kvinnorna genast av de välklädda herrarna. Ett gäng kvinns neg fint varje gång de gick förbi oss, och en kvinna formligen shanghaiade en riddare till dansgolvet. Ja, vi hänger med ännu kunde vi glatt konstatera:-)

/Anders Samuelsson 16 jan-05