Julbordsbowlingskorståg den 20 december 1997

Deltagare: Brodelius, A. samuelsson, M. Henriksson, Sjöstrand, Nordenfelt,Ankarfors, Johansson, Stångberg.

En kall dag med snö på marken träffades församlingen åter. Riddare Nordenfelt samt Riddare Johansson indubbades. Denna gång spelades det bowling. Då Riddare O. Samuelsson var med i Sivans styrelse fick vi julbordsgrassera för en billig penning. Kapitelriddare Brodelius kom direkt från amerikat, och förevisade sin amerikanska Jungfru. De båda tog in på Stadshotellet, och Jungfrun gick själv ut för att roa sig på O`Keeffe's. Till spis fick vi julbord från Oddbjörn. Den nydubbade riddare Johansson förevisade i sitt tacktal upp en förstasida på en kvällstidning som skrek ut at "Kungen nobbar hemligt ordenssällskap" - som tur var konstaterades det snabbt att det inte var vårt sällskap som nobbades. Utmärkelser: Stångberg erhöll ur stipendie ur uppfostringsfonden med motiveringen: "En 24- timmarsfest med privat magdansös på knarkfest. Taxijakt i 130 från Lund till Malmös nattklubbsliv tillsammans med knarkarvänner (för kvällen nyvunna: 1 bög och två amfetaminbrudar). Kvällen avslutades med 7 timmar tillsyn med eget rum vid universitetssjukhuset i Malmö. Jacket i pannan finns kvar som bevis på hedonistisk uppoffran och inlevelse i hedonistiska lekar". (Bilagor: Sjukhusräkning, taxibud, huvudundersökning).

Norell erhöll Bacchus, Nordenfeldt SS, Brodelius Storaste Stromästarmedaljen (för lång resa) och Ankarfors fick Priffe. Vidare erhöll S. Marjasin ordens stipendie för hedonistiskt leverne.

Efter samkvämets avslutande begav sig de flesta nedåt staden till O'Keeffe's, där man bl a stötte på Jungfru Brodelius från Texas. Denna charmade kanslern direkt genom att fråga "hur många kor hon hade". En som dock inte kom till staden var Riddare Nordenfelt, som istället vilade sig samt avyttrade inre saker på sivans bardisk, sov sedan natten igenom på en sivanssoffa, för att på förmiddagen avsluta sin Wexiö-visit springande på Wexiö tågperrong - iklädd frack med ett gevär i handen - ta sig ombord på tåget morgonen efter. Kapitelriddare Samuelsson och Stångberg återvände så småningom från staden, för att därpå hugga julgran. Med sig hade man sprit och cigarrer "så att man kunde desinficera granen". Stolta återvände de två för att förevisa sitt fynd för de efterfestande riddarna på sivans. Dagen efter återvände många riddare hedonisiskt till sivans för att få i sig ytterligare julmat som hade blivit över.

/Kanseler K A samuelsson