HöstdagjämningsCocktailkrocketdrabbning den 23 september 1993

Deltagare: Öckert, Brodelius, A. Samuelsson, J. Henriksson, O. Gustafsson, J. Gunhamn, Stångberg samt ev. någon mer.

Eftersom vi ville fira höstdagjämningen avhölls den första Cocktailkrocketen i ordens regi gavs på gräsplanen mellan PGV. 4 och Lyan 61/62. Därför var det många beundrande blickar som kom Riddarna till del.
Tillställningen var denna gång förvånansvärt billig - endast 50 kr och det ingick då i princip endast alkoholdrycker med tillbehör samt vandringspriset med den fina slalomskidåkaren på.

Vi började drabbningen först vid 17-tiden och det hann därför bli rejält mörkt innan vi var färdigspelade. Dryckerna som ingick gjorde även att spelet blev något okoncentrerat, och ett flertal dispyter och regeltolkningar samt även mycket fusk gjorde även sitt till för den sena slutpunkten. Efter alltmer kalabalik och eftersom alla hedonistiskt fuskade så fort de bara fick chansen fann Kapitlet det för gott avbryta matchen och gå upp för att styrka sig i närbelägna Brodelius lägenhet.

Efter mycket diskussion om vem som skulle ses som vinnare erhöll Kapitelriddare Gunhamn den första intecknnigen i vandringspriset.

Därefter minnes jag icke fortsättningen.

/Efter minneskoncentration 17 sept 2000, kansler Samuelsson