Julbordsherrgårdskorståg den 18 december år 1999 på Nordenfeldts gods i Södertäljetrakten.

Milleniets sista hedonistträff. Här redovisas hittills två versioner av deltagarne....

Deltagare: Gustafsson, Stångberg, O .Samuelsson, Johansson, Nordenfelt, Öckert, Persson, Norell, Hopstadius, Lindberg.

Tänkte komplettera Olas anteckningar med några kommentarer om senaste hedonist träffen vid det Nordenfeltska godset. Först vill jag tacka huset Nordenfelt själv för att utan restriktioner ställa herresätet till förfogande. Sådant är inte självklart - att släppa in hedonister i städade hus. Jag tyckte att vi skötte oss mönstergillt och milleniets sista hedonist möte måste ihågkommas som en mystillställning, där bilden av oss samlade framför brasan med cigarr och konjak sammanfattar. Det var lite kyligt i slottet men vi eldade och huttade och puffade på i gamla vanor. Fylletal hade bytts mot godshistorik; Lambo sången byttes mot snuskvisor vid bordet. Tyckte att Kristian blev väl tagen av visornas innehål på ett lite oroande vis. Innan klapputdelningen hade vi alltså dukat med förstaklassig catering. Ingenting fattades bordet: skinka, Jansons frestelse, snappsar tappade från dunkar, sill, senap, glassmarängtårta, och Öckerts medicinsprit. Men Kristian var tvungen att avstå från spriten och mina sympatier kommer hans väg i en anglofiering.

Årets hedonistjulklapp var nog de kletiga polkagrisarna från Gränna. Hedonistisk fantasi hade levts ut igen.

Om jag förstod det rätt så söp vi bort förnuftet att ta reda på utställd mat innan man går och lägger sig, och hade det inte varit för en nattlallande Ola så hade vi inte haft någon frukost dagen efter. Därför tycker jag att han gjort sig förtjänt av ännu en fjantig medalj: för att ha räddat frukosten för tio hungriga hedonister. Jag har också för mig att han stod i diskbaljan och raljerade på morgonkvisten. Sådant är ju vackert.

Jag tror att Nordenfelt fick Promoteus medaljen för sitt imponerande värdskap. Att Lindberg fick Bacchus för att ha kastat flaskor omkring sig en vårdag i Växjö. Anders fick stipendiet så att han kan ha råd att komma nåsta gång. Jag tror också att Triffe medaljen fortfarande är på drift. Men officiellt fick Anders den - välförtjänt - för att ha fegat.

Vad hände mera? En självpresentation och chans till uppdatering gick bordet runt - istället för lambon. Vi fick höra att man skall skänka krut och kanoner till kungen om man vill bli adlad. Och att Hedonismusorden tydligen hyser halva svenska IT-eliten och morgondagens fixstjärnor i den virtuella världen. Nu vill jag ha en bred jävla kabel grävt till min källare och rakt upp i min dator, så att det sprutar digital energi när jag närmar mig tangentbordet.

Så var det det här med taxin. Vad låg bakom den väntande taxin egentligen? Vilka planer ingick den i? Vems? Och varför sov riddare Oskar, Patrik och Lindberg, och vad drömde de om? Tyckte att vi missade en chans till PR då jag läste att Expedition Robinsons deltagare hade dominerat scenen på Spy Bar. Det var ju dit taxin skulle ha lämnat av Hedonismusordens bidrag. De våra kunde ju ha lärt den där Robban en del tjuvtricks, och kanske plockat upp något i utbyte.

Jag har inga fler kommentarer... säger som Ola - måste öppna fler minnesluckor för att kunna pricka in fler fakta.

Gott Nytt o Glatt Millennie från
/Kapitelriddare Stångberg
 
 Jag hade tänkt komma med lite kommentarer till helgen tillställning vid Stadaviks gård som 10 riddare deltog i.
Lokalerna lämpade sig ypperligt för vår verksamhet och gav en fantastiskt inramning till festen.
Kvällen började med samling framför öppna spisen med en fördrink och en föreläsning om gårdens och ägarsläktens historia, vi blev så upprymda av historien så att brandlarmet började tjuta.
Därefter följde 4 timmars julbordsätande, spritdrickande, välsjungande, julklappsutdelande och informationsutbyten. Middagen var förövrigt catering från en närliggande by, men var av sällan skådad kvalitet och kvantitet.
Vi lyckades sjunga igenom åtminstone halva vår eminenta sångbok, med alltifrån traditionella julvisor till låtar med inslag av seriemord och nekrofili.
Kvällen avslutades med några timmar framför den öppna spisen inmundigandes cigarr och konjak, samtidigt som vi utbytte anektdoter. Vi fick exempelvis en utförlig beskrivning av kapitelriddare Brodelius bröllop i San Augustin i Texas med uppskattningsvis 400 besökare som berättades utförligt av kapitelriddare Stångberg som bevittnade tillställningen.
Några av de nyare riddarna försökte genomföra på ett korståg till SpyBar vid Stureplan, men det krävs mycket mer sofistikerade saker än så, för att få kapitelriddare och de Stockholmsboende riddarna att överge en god konjak, cigarr och delikata historier. Korstågsförsöket slutade med en stilla insomning på soffan samtidigt som en beställd Taxi stod utanför gården och väntade.
Morgonen efter fylldes köket med pigga och nytra bröder som diskade och plockade undan som aldrig förr, det påminde om tillverkningen av Askungens klänning om vi ska tala Julspråk.
Den sista måltiden med Bröderna intogs innan hemfärden och resterna av Julbordet smakade minst lika väl som under kvällen innan.
Till sist vill jag tacka riddare Nordenfeldt för ett föredömligt initiativ och en stor gästfrihet.
För mer detaljerad berättelse om medaljskörd och annat smaskens krävs lite mer lucköppning av minnet.

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Kapitelriddare Gustafsson