Spisenjulsittningssångståget den 17 dec 1994

Riddarna samlades allra först hemma hos Björn Öckert (PG Vejdes v. 22) på en förfest där det diskuterades sprit och brudar. Björns Jungfru Susanna fick sitta i sovrummet under hela förfesten. De flesta av soss drack vin och öl, men även starkare varor förekom.Christian var väldigt försenad, men han kom och drack.

Tidigt denna afton lämnade vi förfesten i en kollektiv-taxi för att köra in mot Växjö. Vi stannade utanför och blev efter en viss väntan placerade vid vårt bord, som till vårat gillande var placerat i centrum av lokalen.

Här intog vi så våran julmat. De flesta av osss åt tills vi mådde riktigt illa.
Kapitelriddare Gustafsson såg ut att vinna kvantitetstävlingen. Det beställdes in supar och huttar och mera sprit till maten. Alla drack sprit och öl, utom undertecknad som föredrog julmust. Alla åt vi som grisar.

Efter den tredje vändan på varmrätten så började vi glatt sjunga. Våra glada fylle-sånger väckte genast stor beundran i den övriga salongen. Snart fick vi erbjudanden om att "gäst-sjunga" för de mindre uppslutna grupperna. genast spredo vi våran glädje med vår sång. Vi sjöng "Kalle-kotte" och "julbockens visa" för ett oförstående släktskap till sådan bejublan och upphetsning att vi genast fick göra detsamma för en annan grupp gäster. Snart hade vi fullt upp med hela salongen.

Vi beställde in mera sprit, öl och röka. Alla fick vi fjutt på våra cigaretter utom den stackars riddaren Mats-Åke som i ren protest grisade ner sin del av bordet. Snart gjorde vi alla likaså och vi bar oss åt som en samling grisar.

Vi sjöng och folket kom fram till oss och ville tacka för den fina sången, såväl som för den fina kvällen vilketvi hade varit en del av. Bejublade av alla gästerna gingo vi därifrån glada i hågen. Vi hade åtit för 4300 kronor konstaterade vi stolt.

Vi begav oss till närmaste ölpub, vilket var den lilla puben vid Båtsmanstorget, där vi alla intog varisn öl och naturligtvis lokalens nyfikna blickar. Snart hade vi fruckit ännu mera och spelat av oss lite mera pengar på de hemska roulette-spelen.

Vi begav oss så till Sport-palace där vi av en slump sprang in i några Riddarjungfruar som dagen till ära hade dragit ut för att roa sig på staden. Vi söp tillsammans innan det var dags att dravidare till nästa ölställe, vilket var Pub o Keefe´s (ja, ni vet vilket ställe jag menar). Här drack vi ännu mera öl och vi blev fullare och fullare, medans några av oss oturligt började nyktra till.

Riddare Mats-Åke ville sätta upp ett skådespel och gick inte att hindra. Genast uppträdde han dövstum och lät lura flera av gästerna att skänka honom medlidande och förståelse. Vissa gäster var dock lite mera skeptiska till den dövstumme riddaren och hans kumpaner.

När så Puben hade stängt vinglade vi lyckligt hem.

/Nedtecknat av Skriftställare Stångberg i april 1995