Härnadstågsocktailkrocketsittning den 3 maj 1998

Deltagare: G. Sjöstrand, P. Johansson, A. Samuelsson, J. Nordenfeldt, O. Samuelsson, B. Areskog, O. Gustafsson, M. Henriksson, S. Idstrand.

Vi samlades kl. 16:00 vid slottet. Väpnare J. Damberg som skulle ha invigts, fick i sista stund förhinder. Vi gick därför direkt på väsentligheterna - Cocktailkrocketen. Stämningen var laddad inför detta sportsmanna möte, då det ju inte avgjorts sedan år 1995. Vi spelade två och två i varje lag. Det blev en rafflande kamp; vinnare blev slutligen ??? (v g meddela vem det var!). Vissa var förvånade att inte den store sportsmannen G. Sjöstrand vann, men han hade väl en dålig dag. Under slutet av spelet började regnet falla, och det ökade sedan i intensitet. Trots detta höll de tappra riddarna ut länge under paraplyerna. Till slut gick det dock inte längre, och vi förflyttade oss ned till Högskolebiblioteket, där det fanns ett tak. Strax efteråt kom maten med bil av en Jungfru som var inhyrd. Kommer inte ihåg vad det var för mat, men gott var det. Som vanligt en alltmer kaotisk sittning, med alltid lika knäckande "Lambo" som final. Understundom var det nästan kö runt hörnet med vomeringar.

Utmärkelser: M. Henriksson erhöll K. Nyckel, A. Samuelsson stipendie, Nordenfeldt Bacchus samt ressentiment, Johansson Södermanlands Badmintonförbunds medalj, Idstrand SS och Stångberg Priffe (fast O. Gustafsson erhöll den för utdelande, men då han ej gjorde detta fick han istället behålla den!).

När vi druckit upp allt gick de flesta till Sivans. Där roade sig ett riddargäng med flipperspel, medan andra charmade Jungfrur på dansgolvet. En charmör söp bort Ordens trumpet till en dam, men det återkom mirakulöst en månad senare! Undertecknad träffade på nämnda ställe även dagens kockjungfru, som undrade var hennes skålar och grytor var. Hade ju inte den ringaste aning om detta, men begav mig då Danshaket stängde tillbaka till brottsplatsen. Där fanns ett par plastsäckar (med matrester mm) och bord och stolar. Släpade därför själv hem dessa i natten in i lägenheten. Dagen efter gicks dessa igenom utan att finna dessa burkar. Riddare M. Henriksson - som hade sovit sött hos mig - hjälpte mig att leta över hela Campus - utan resultat. Det visade sig senare att Jungfrun själv hade gått ned och hämtat desamma! Att tillägga ytterligare är att då jag nyss hemkommit med mina säckar på natten, så rumlade kapitelriddare O. Gustafsson in. För att ge honom något att leka med, gav jag denne man lite "Stoppa fonderna" klistermärken som han kunde klistra upp på vägen hem. Detta ser man fortfarande resultatet av om man går i närheten av Ica-Theleborg!

/Kansler Samuelsson